KATA2 ALUAN DARIPADA EMPUNYA BLOG

Terima kasih kepada semua yang sudi berkunjung ke sini. Semua hasil kerja di sini adalah 100% adalah daripada air tangan Tuan Rumah...Sekiranya ada yang berminat bolehlah menghubungi Tuan Rumah yer...Sekadar memenuhi masa terluang sebagai surirumah & tuntutan Hobi, Alhamdulillah menjadi punca rezeki hendaknya....Amin....=)


Sekiranya berminat bolehlah ikuti langkah2 disebelah kanan itu okey...


TERIMA KASIH....=)


Saturday, March 29, 2014

Salam...

SALAM...
KEPADA YANG BERMINAT
UNTUK MENCERIAKAN BAJU-BAJU 
DENGAN KILAUAN MANIK DAN LABUCI
BOLEH HUBUNGI SAYA 
MELALUI TELEFON / SMS / WASSAP
SEPERTI YG TERTERA DI BAWAH INI

019-9588081 - YATIE

UNTUK JAWAPAN YG CEPAT, ADALAH DISARANKAN ANDA MENGHANTAR SMS...
INSYAALLAH AKAN DIBALAS SEBERAPA SEGERA YG MUNGKIN
HARGA ADALAH TERTAKLUK KEPADA DESIGN DAN PENGGUNAAN MANIK SERTA JENIS FABRIK BAJU YG INGIN DIJAHIT MANIK

UNTUK HASIL KERJA SAYA, SAYA MENGGUNAKAN MANIK, PEARL, LABUCI DAN KRISTAL YG BERKUALITI BAGI MENGELAKKAN KETIDAKPUASAN HATI PELANGGAN SAYA DIKEMUDIAN HARI.

SEBARANG PERTANYAAN YG BERKAITAN BOLEH SMS KE NOMBOR YANG TERTERA DIATAS...

TERIMA KASIH...





Wednesday, September 4, 2013

Highlight Bunga di Lengan Baju

Tahun ni saya xamek byk tempahan sbb sibuk duk g mari
Paka ---> Merang ---> HUSM
seminggu kena molek 2x kesana...
jd xleh nk kosentrate sgt ke membeading...:,(
Kebanyakkan dr bj yg saya bling2 milik regular kastemer saya
Pn Liyana...hehehe

Baju2 dia mahal2 tau...rege rm300 keatas!
semua sutera...huhuhu...bila la sy nk ada gak bj kain mahal...
poyo...hahaha...saya jarang sgt2 pki bj kurung...
jd...saya mmg xbuat...skrg sy lebih suka Abaya
sekali sarung jer...hahahahaha

Puas saya perah otak nk jahit patern cam gane...
kalo ikutkan masa yg xberapa ada...
mmg saya jahit simple je...
tp macam sendiri la plok xpuas hati
peram punya peram...saya decide highlight!
sayanglah kan kalo bunga kat lengan tu x menyerlah
jd saya paksa rela jd rajin...
huhuhu...highlight ni menuntut kesabaran tau...
lama.....nak boleh ke siap.

jom layan gambo sekeping 2...;)






Eksklusif utk Pn Lecturer....Malam Raya collect! ;) tengkiu IRA...


Baju kaler grey ni Eksklusif Design utk seorang lecturer di Politeknik Dungun
orgnya kecil molek jer...hehe...
nak dijdkan citer...asal2 mmg saya dh close amek tempahan
Tapi bila dia msg...

"akak...akak ingat x ada org msg akak ms akak dlm pantang? 
akak kabo x amek jahit manik sbb tgh berpantang
saya la tu..."

alamak aiiii...xsampai hati la plok nk hampakan dia bila dengo cam gt...huhuhu...
saya bajet sminggu sblm raya dah boleh pulangkan blk semua bj org
tapi...Allah tu Maha Mengetahui...
mgu ke2 sblm raya...saya demam tongsil!
xpernah2 kn selama ni...3 hari 2 mlm check in kat KTS...
Mgu terakhir nak raya...mmg saya gigih siapkan lg 3 lai!
baju ni yg last skali...sehari sblm raya...
celik jer mata terus hadap!
Alhamdulillah...ptg tu siap...







Sunday, May 26, 2013

DAISY CRUMBLE...

sesuka hati jer nak bg nama kan...
hehehe...sbb crumble ni combine ngan bunga daisy...
jadi saya sesedap rasa bg nama DAISY CRUMBLE
panas2 br kuar dari oven...tuan dia br amek pagi tadi
seorang sahabat kepada saya...hehehe








saya terbekenan kat kain dia...cantekkkk bangat! hehehhe...boleh gitu???
asal2 tuan baju nak ikut corak baju tu...coraknya cantik...
tapi bila di beadkan ikut corak...macam xcantik...
yerrrr...saya jahit...dan tetas balik...hahahhahahaha...
saya xrajin sgt pun tapi saya bkn jenis yg cepat berpuas hati...huhuhu
jd saya mtk izin tuan baju nak buat paten lain
saya suka kain plain sbb senang nk jahit paten gape pun
Alhamdulillah tuan baju berpuas hati...hehehhe...

Tengkiu  Lieya Ateng...hehehe







SIMPLE CRUMBLE - FIZAH

Kejap timbul...kejap tenggelam...hhehehe...
Tuan tanah ni bz sket...tak sempat nak pgg jarum ngan benang
Ni br nak panaskan balik enjin
baru nak start balik menabung...hehehhe
yg crumble ni lupa dah bila...tapi yg taun ni jugak...
milik seorang sahabat...
yg lama2 dah tak tau kat mana...kamera pun xtau mana letak
gigih gak membeading skarang tp tak semegah taun2 lalu la
amek sekadar nak melepas rindu jer pada jarum ngan benang jer...;)
dengan anak tecik 2 org...anakanda ke2 yg xsehak...
oklah...sila layan gambo2 yg ada jer la yer...
hehehhe...tgh mood nk mengupdate...









yang ni bahagian blkg
saya cuba seteliti dan sekemas mungkin la bhgn blkg ni
sbb kalo yg ada anak tecik mcm saya ni mmg tensen la kan?
hahahahha...dah upah mahal2 skali pakai jer dah berambu rambai manik dia
tangan anak tecik yg rajin tarik manik2 yg berbling2 tu...
tersangkut gelang emas lagi...keh keh keh...
jadi saya mmg pentingkan kekemasan bhgn blkg ni...
bukan depan je nk cantik kan?
setakat yg mampu jer la tapinya...mana yg xdpt nk diperkemaskan mmg xdapat laa...
contohnyer manik tabur...hehehe...



ok...dah puas hati dan ada yg nak menempah...
boleh SMS ke 
019-9588081
untuk tempahan raya masih dibuka
tapi dah ada yg booking 
saya akan ttp utk tempahan raya bila masing2 dah sahkan dan hantar baju
tapi kalo untuk simple2 je like manik pintal dan yg sewaktu dgnnya tu...boleh lg la nak mencelah
tak berani sgt nk amek byk2 sgt takut tak terkejo nak buat
nanti ada yg menangis pagi raya...hahahhaha
tukang jahit ni dah biasa raya ngan baju xberbling2...
nasib laa...hehehhe...jahit bj orang...bj sendiri xsempat...

Monday, February 25, 2013

Lace PINK vs Baju BLUE TURQUOISE

Baju putri sulong dan putri ke-2...
nak jahit manik macam malas...sbb seme2 nak kn 5 psg siapkan
dah tu...anak aii 5-5 putri kan...hehhehe...

pegi kedai jahit yg jual lace2...
terberkenan yg kaler pink...
matchkan dgn biru turquoise...
bunyi macam klako jer kan? 
aper plak kaler biru nk matchkan dgn kaler pink???
haa...ckp byk xjadi...jom layan gambo...ok what! hehehe








PATCH LACE UNTUK TUDUNG PENGANTIN

Korang pernah tgk TUDUNG NINJA dop? Hiks!...
aii pestime tau...nampak sgt la aku ni xmengikuti perkembangan kan?
hehehe...aii jenis yg simple dimple jer...
sauk takat muat jer...asal selesa...

yg ni permintaan Lil sis in law yg nak kawen 01 mac ni...
jenuh pikir nak buat yg paten gane...
lani kang femes lace2 ni...
aii pun xnak kalah u...hahhaha
ok...layan gambo sampai muntah yer...hehe

bahagian tepi sebelah kiri dan kanan
 
Empunya nakkan labuci kaler putih sajer...sbb nak pakai time akad nikah...
sesuaikan dengan baju pengatin kaler putih
yang ni di bahagian atas tudung....
camnilah bila pakai...hehehe...model tak berbayar
terkiput-kiput senyum anak buah pengantin...haahhaha


andaikata terberkenankan hasil kije saya...
boleh hubungi/sms saya di
019-9588081

SIMPLE CRUMBLE TUAN TANAH...hehe

salam...yang ni the latest project...
baju tuan tanah...hehehe
baju kaler tema untuk wedding lil sis in law...
lani tuan tanah tgh kemaruk jubah cantik2...
nak beli mcm x padan dgn rege...mahal2 sehhh...huhu
terpaksa merajinkan diri sdiri potong sdiri jait
dan sdiri jait manik...hehehe...dasar kedekut!
tuan tanah xbyk mana pun bj yg berbling2 ni...
kklo tgk mmg xcayanya tuan tanah yg amek tempahan jait manik...keh keh keh
yg ni pun simple jer...buat crumble utk pinggang dan tgn jer
utk bahu tu jait patch lace...
sbetulnya xnak la bling2 sgt tp ada cerita disebalik patch lace tu...muahahahhaa
alkisahnya tuan tanah ni bkn la penyabar sgt
kklo buat sesuatu mende tu nk buat sampai siap! nak tgk gok hasil buat tu
skali dah mengantuk sgt dah...tp nk jgk siapkan jubah ni
part last skali dah...letak span kat atas bahu
skali masa nak potong lebihan benang...
TERPOTONG KAIN KAT BAHU TU SIKIT!!!!! waaaaa...
lansung campak bj msk bakul...tido....frust!
hehehhe...bgn pg tu br belek semula...
pikir2 nk buat cam gane...letak patch lace laa...huhuhu
ok laaa...jom layam gambo...

Patch lace pada bahu baju
Lagi Patch lace

keseluruhan Jubah
Simple crumble pada tgn dan pinggang jubah

Simple crumble pada tangan jubah

MACAM BIASA...KALO BERKENAN NAK BLING2KAN BAJU
SILA HUBUNGI SAYA...
PHONE : 019-9588081

Sunday, January 20, 2013

simple crumble...
yg ni jer ada dlm phone...hehehe
nanti rajin2 kiter godek2 laptop 
gambo byk dlm kamera lg...bl transfer...huhu
campir malas nk buka lappy sejak2 pki note...
anak2 kongker lappy...


berminat utk membling-blingkan bj?
sms ke 019-9588081


tq tuan empunya bj...heehehe...

Friday, January 18, 2013

mintak maaf banyak-banyak

mintak maaf banyak-banyak yer...
yang sms saya terlepas pandang nak balas...
yang sms nak upah jait manik...
yg tya pasal kelas bagai...hahahha...buat masa skrg saya xbuat kelas lg...
 
saya baru jer pas bersalin...still mood pantang...br 32 ari...hehehhe...
masa pregy baru ni mmg saya hibernate dr menjahit manik
tak sempat dan tak larat...
sampaikan ada bj kastemer yg saya hantar balik
rasa bersalah sbb lama sangat pegang baju dia...huhuhu...
 
ada yg sms tya saya yg tak berjawab tu saya mintak maaf sgt2...
tepon cap ayam tu buat hal...nombor tu dah tak leh pakai...
latest contact number saya dah update kat sebelah
InsyaAllah sebarang pertanyaan lepas ni saya akan cuba jawab...
pasal tempahan tu...saya cuma ambil yg takde due date jer...
kalo nak pakai dalam sbln  2 lg ke dah antar...yg tu takpe...
bukan ape...dengan anak kecik2 ni saya tak jamin dpt siap selai2 tu dlm 4,5 hari masa biasa2...paham2 jerlah yer...hehehehe
Kalo yg simple2 macam kat tgn saja ker...kat leher yg tak sarat2 tu ker...
InsyaAllah dapat diusahakan la kalo nak cepat...
 
ok laa...tu jer la buat masa skrg...
gambo2 byk bertapa dlm hardisk...laptop tak berapa sihat...
mmg tak dapat nak upload...
nanti dah berkelapangan...saya upload...
 
kalo ada yg sudi nak menempah dengan saya..
boleh hubungi nombor yg kat side bar tu yer...
 
wassalam...

Jom Menabung...